Mindeközben a külvilágban megjöttek a gólyák, karanténból jobban meg tudod őket figyelni, mint a szabad természetben

2020 március 25., 09:49

Fantasztikus események zajlanak azon magyarországi lakosok körében, akiknek nem kell otthon dekkolniuk. Például megjöttek a gólyák,

sőt a párok vissza is költöztek a fészkükre és szemérmetlenül csőröznek.

Minderről Cs. Tamás kalocsai felvételei alapján számolunk be.

Ez önmagában még nem lenne annyira durva.

A durva az, hogy a nagy önelkülönítésben ráadásul fel sem tűnt, hogy mégcsak nem is most jöttek meg, hanem 3 hete.

A gemenci feketególyák, akiknek a fészkét webkamera nézi, legalábbis igen. Sőt nálunk azóta már izgalmas események zajlanak, például tojást tojtak, kidobták a fészekből

majd tojtak még egyet.

Mármint a tojó tojta, a palija nézte.

Mostantól az egyik legjobb karanténszórakozás tehát a gólyafészakkamera-nézegetés. Igazából semmiből sem marad ki emiatt, aki otthon dekkkol, sőt! Otthonról, a monitoton át minden jobban látszik. És a gólyák ilyenkor olyan mozgalmas életet élnek, mintha valami extrém szappanoperát néznénk:

  • rendezgetik a fészket
  • szexelnek
  • tojnak
  • néha kilökik a tojást a fészkükből
  • és izgalmas zsákmányállatokat ejtenek el

de az is irtó érdekes, amikor simán csak tollászkodnak

Az ember meg izgulhat, hogy Kocséron most épp azért üres-e fészek, mert még nem jött haza a gazdája, vagy a gondosan elrendezett padlószőnyeg arra utal, hogy rég megjöttek, csak éppen vadászni vannak?

Na és Dömösön?

Röszkén a gólya ezen poszt írásának idején éppen vad havazásban álldogál a fészkében:

A darányi gólyák viszont még garantáltan nem tértek vissza:

Ez azt jelenti, hogy nem is fognak? Ha rmdszeren visszatérsz ide, megtudod!

Új versenyző a gólyapiacon a Somogy megyei Ságvár önkormányzatának épületén található fészek, amit 2020-ban kameráztak be. A lakók ide sem tértek még vissza a jelek szerint, de ez príma gólyélőhely, úgyhogy ide is érdemes visszajárni:

link Forrás

Ez csak kis ízelítő volt, a gólyafészkek bekamerázása ugyanis annyira elterjedt szokássá vált, hogy rengeteg helyet tudsz megnézni, annak ellenére is, hogy a Magyar Madártani Egyesület idén már nem közvetít sehonnan.

A keresgéléshez jó kiindulópont ez a gyűjtőoldal, rengeteg linkkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.