Nem maradunk húsvétkor sonka nélkül, de drágább lesz

A Hússzövetség elnöke eloszlatta a koronavírus és a húsvét relációjából származó aggályokat: lesz idén elég sonka. Igaz drágább lesz, mint tavaly, de ennek nem a koronavírus az oka.

Édes Tamás szerint nem lesz proléma az ellátásban, a húsüzemekben már jóval húsvét előtt megkezdődött a felkészülés, és a tavalyihoz hasonló 6-7 ezer tonnányi sonkaforgalomra számítanak.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a vevőknek számítaniuk kell arra, hogy drágább lesz a sonka ára az afrikai sertéspestis világpiaci hatásai miatt, ugyanis a vállalatoknak most többe kerül megvásárolni az alapanyagot.A vállalatok pedig attól tartanak, hogy a koronavírus miatt az embereknek nem lesz pénzük megvenni a drágább, jobb minőségű sonkákat, ezért az olcsóbb, silányabb verziót fogják csak tudni eladni.  

(MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér