A Hússzövetség elnöke eloszlatta a koronavírus és a húsvét relációjából származó aggályokat: lesz idén elég sonka. Igaz drágább lesz, mint tavaly, de ennek nem a koronavírus az oka.
Édes Tamás szerint nem lesz proléma az ellátásban, a húsüzemekben már jóval húsvét előtt megkezdődött a felkészülés, és a tavalyihoz hasonló 6-7 ezer tonnányi sonkaforgalomra számítanak.
Ugyanakkor hozzátette, hogy a vevőknek számítaniuk kell arra, hogy drágább lesz a sonka ára az afrikai sertéspestis világpiaci hatásai miatt, ugyanis a vállalatoknak most többe kerül megvásárolni az alapanyagot.A vállalatok pedig attól tartanak, hogy a koronavírus miatt az embereknek nem lesz pénzük megvenni a drágább, jobb minőségű sonkákat, ezért az olcsóbb, silányabb verziót fogják csak tudni eladni.
(MTI)