Nem maradunk húsvétkor sonka nélkül, de drágább lesz

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A Hússzövetség elnöke eloszlatta a koronavírus és a húsvét relációjából származó aggályokat: lesz idén elég sonka. Igaz drágább lesz, mint tavaly, de ennek nem a koronavírus az oka.

Édes Tamás szerint nem lesz proléma az ellátásban, a húsüzemekben már jóval húsvét előtt megkezdődött a felkészülés, és a tavalyihoz hasonló 6-7 ezer tonnányi sonkaforgalomra számítanak.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a vevőknek számítaniuk kell arra, hogy drágább lesz a sonka ára az afrikai sertéspestis világpiaci hatásai miatt, ugyanis a vállalatoknak most többe kerül megvásárolni az alapanyagot.A vállalatok pedig attól tartanak, hogy a koronavírus miatt az embereknek nem lesz pénzük megvenni a drágább, jobb minőségű sonkákat, ezért az olcsóbb, silányabb verziót fogják csak tudni eladni.  

(MTI)