Öt nap után új beteget találtak Vuhanban

Öt nap után új koronavírusos esetet találtak Vuhan városban. A globális járvány kiindulópontján az utóbbi napokban már egyáltalán nem regisztráltak új beteget, egész Hupej tartományban (ahol hatvanmillióan laknak, míg legnagyobb városában, Vuhanban körülbelül 11 millióan) mindössze 1300 ember fertőződött meg március eleje óta.

Szerdán a vuhani egyetem Népkórháza egyik orvosának, egy 29 éves gasztroenterológusnak a tesztje lett pozitív. A gyanú szerint a kórházban egy tüneteket nem mutató páciense fertőzhette meg. Az orvos munkatársait, lakótársát, pácienseit, a vele érintkezőket mind tesztelték, egy részüket karantén alá vonták.

Vuhan városa január 23. óta a legszigorúbb vesztegzár alatt van, az utcára sem lehet kimenni külön engedélyek nélkül. Éppen a napokban kezdik lazítani a korlátozásokat. (Caixin Global)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér