A francia kormány a német hadseregtől kérne segítséget a járvány elleni küzdelemben

A koronavírus terjedése miatt a francia kormány a napokban a Bundeswehr segítségét kérte, írja a Spiegel. Főleg arra lenne szükségük, hogy a német hadsereg helikopterei segítsenek a fertőzöttek elszállításában, valamint be kellene szállniuk a betegek ellátásába is, mivel a francia ellátórendszer már a teljesítőképessége határán jár. 

A segítségkérés egyelőre csak előzetes tárgyalások szintjén merült fel, hivatalos kormányzati felkérés még nem érkezett, de a lap szerint a német védelmi minisztériumban azzal számolnak, hogy a francia kormány hamarosan hivatalos formában is bejelentkezik. Mivel a német és francia egységek már így is több területen együttműködnek, a katonai segítségnyújtás sem lenne elképzelhetetlen.

Fotó: PATRIK STOLLARZ/AFP

Franciaországban a szerda esti összesítés szerint 1331-ra emelkedett a Covid-19 fertőzésben meghaltak száma, ami 231-gyel több, mint kedd este. A növekedés szinte azonos, mint az előző 24 órában, ez Spanyolország és Olaszország után a harmadik legjelentősebb ugrás egy nap alatt a világon. A 25 233 regisztrált beteg közül 11 539-en vannak kórházban, közülük 2827-en intenzív osztályokon, 311-gyel többen, mint az előző nap. A kórházban ápoltak harmada 60 év alatti, jelentős többségük (59 százalék) 60 és 80 év közötti, és az elhunytak 86 százaléka 70 év feletti volt. 

És Németország egyébként is vett már át fertőzötteket Franciaországtól. Csütörtökön jelentették be, hogy 14 súlyos állapotban lévő koronavírusos beteg érkezett Hessenbe Franciaországból (4 beteg) és Olaszországból (10 beteg). 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér