A német kormány 50 milliárd eurót öntene a művészeti és kulturális életbe

Megdöbbentő méretű, 50 milliárd eurós támogatási csomagot állított össze a kulturális és művészeti szektornak a német kormány, írja az arte. Monika Grütters kulturális miniszter szerint a koronavírus-járvány okozta válság különösen erősen sújtja az ágazatot, szereplőit megélhetési válság fenyegeti. A tárcavezető ezért az ígérte, hogy az első ütemét a támogatásnak mielőbb megnyitják. Lehet majd pályázni többek közt a műtermek, helyiségek bérleti díjának fedezésére, és más általános, pl. rezsiköltségekre. 

A művészettel foglalkozó személyes és cégek mellett a csomag a médiavállalkozásokat, köztük az újságokat is támogatja.

Grütters szerint a kreatív emberek bátorsága segítheti a válság leküzdését, minden lehetőséget meg kell ezért ragadni, hogy jó dolgokat teremtsünk a jövő számára. Hozzátette :

"a művészet nemcsak nélkülözhetetlen, hanem létfontosságú, különösen most."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér