Egyelőre nem indul újra a kecskeméti Mercedes-gyár

A március 17-én bejelentett kéthetes leállást négy hétre hosszabbították a kecskeméti Mercedes-gyárban, írja a kecsup.hu. A dolgozóknak kiküldött tájékoztatás szerint április 21-ig biztosan nem indulnak újra a futószalagok. 

A fizetésekről és az elmaradt munkaórákról azt írták, hogy  egyeztetnek a szakszervezetekkel, és megvizsgálják a lehetőségeket. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary hangsúlyozza, hogy céljuk "továbbra is az, hogy munkavállalói munkahelyét és bérét hosszútávon biztosítani tudja." 

"Vállalatunk a munkamegszakítás folytatásáról szóló döntés során a nemzetközi, országos és helyi hivatalok és hatóságok ajánlásai szerint jár el. A most meghozott intézkedések esetleges meghosszabbítása a helyzet további alakulásától függ,"

írja a gyár közleményében. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér