Ezt a profi magyar videót nézve príma arcmaszkot varrhatsz magadnak

barkácsolás
2020 március 26., 15:34

Bár a magyar tisztifőorvos szerint csak az viseljen maszkot, aki biztosan fertőzött, a neten olvasható orvosi véleményeket szintetizálva úgy tűnik, hogy a maszkot akkor sem hülyeség húzni, ha nincsenek gyanús tüneteink, a hozzáértők szerint pedig a semmilyen maszknál egy házilag varrott is sokkal jobb. Egyrészt megakadályozza a fertőzés egyik igen gyakori útját, amikor az ember a saját orrát-száját birizgálja. Ha más előnye nem lenne, már ezért megéri. Másrészt, bár kétségtelenül nem szűr ki olyan kicsiny részecskéket, mint egy profi orvosi maszk, a cseppfertőzés esélyét is képes csökkenteni. A koronavírusok ugyanis a legtöbbször nem önmagukban szállnak a levegőben, hanem az őket kitüsszentő, lélegző vagy köhögő vírusgazdák nyál- vagy váladékcseppjeihez tapadva. Ezek között viszont már vannak akkora méretűek, amiket egy sima pólóanyagból szabott kézműves maszk is kiszűr.

Az e célra gyártott orvosi maszk vitán felül a legjobb, de ha nem tudtál venni magadnak és online sem találsz hirtelen profi gyárit, a házi varrás abszolúte jó húzás lehet. Nem is beszélve arról, hogy így a neked tetsző dizájnú maszkod lehet.

A net és a Youtube tele van dolgokat készítős videókkal, amik között jó sok használhatatlan akad. Varga Magdolna és Demeter Géza maszkvarrós oktatóvideója az ellenkező pólust képviseli: profin megcsinált, jól kinéző, de ami a legfontosabb, értelmesen tagolt, követhető munka. Olyan, amit végignézve tényleg könnyedén ki tudod szabni és meg tudod varrni a saját fapados vagy extra orrcsiptetős maszkodat.

link Forrás

De ha valami okból utálnád a videókat, nem hinnél a mozgóképben vagy kifogyóban van a mobilneted, ide kattintva megtalálod a maszkvarrás lépéseit fotónovella-szerűen, állóképekkel és szöveggel. A dokumentum végén pedig ott találod a kinyomtatható szabásmintát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.