Háborús állapotok egy madridi kórházban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Háborús állapotokat mutat be az Euronews felvétele, amit az egyik legnagyobb madridi kórházban készítettek. Több lélegeztőgépre kötött beteg is székekben, a folyósón fért már csak el, az ott dolgozó orvosok, nővérek nem győzik a munkát. A hírcsatornának egyik ott dolgozó orvos elmondta, hogy megdöbbent, mikor azt hallotta a kormányzati válságstábtól, hogy rendelkeznek a megfelelő eszközökkel. 

"A kollégáim ma reggel is arról panaszkodtak, hogy nincs elég,"

tette hozzá. Szerinte amikor "azt állítják, hogy 300 ezer teszt-készletünk van, nos ez igazán remek, hogy ennyi van, de ehhez professzionális szakemberek is kellenek, akik tudják, hogy kell használni. És ha ez nincs, akkor mire jó?" 

Az eszközbeszerzések nehézségeit a kormányzat részben elismerte. A spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója például arról számolt, hogy az elsőként megrendelt 9 ezer külföldi gyorstesztet vissza kellett küldeni, ugyanis kiderült, hogy nem megfelelőek. María Jesús Montero kormányszóvivő szerint pedig 

előfordult, hogy nem a leadott rendelés érkezett meg.

Minden ország ott van Kínában és ugyanazokat az eszközöket akarják beszerezni, valóságos harc folyik értük, tette hozzá. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!