Háborús állapotok egy madridi kórházban

Háborús állapotokat mutat be az Euronews felvétele, amit az egyik legnagyobb madridi kórházban készítettek. Több lélegeztőgépre kötött beteg is székekben, a folyósón fért már csak el, az ott dolgozó orvosok, nővérek nem győzik a munkát. A hírcsatornának egyik ott dolgozó orvos elmondta, hogy megdöbbent, mikor azt hallotta a kormányzati válságstábtól, hogy rendelkeznek a megfelelő eszközökkel. 

"A kollégáim ma reggel is arról panaszkodtak, hogy nincs elég,"

tette hozzá. Szerinte amikor "azt állítják, hogy 300 ezer teszt-készletünk van, nos ez igazán remek, hogy ennyi van, de ehhez professzionális szakemberek is kellenek, akik tudják, hogy kell használni. És ha ez nincs, akkor mire jó?" 

Az eszközbeszerzések nehézségeit a kormányzat részben elismerte. A spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója például arról számolt, hogy az elsőként megrendelt 9 ezer külföldi gyorstesztet vissza kellett küldeni, ugyanis kiderült, hogy nem megfelelőek. María Jesús Montero kormányszóvivő szerint pedig 

előfordult, hogy nem a leadott rendelés érkezett meg.

Minden ország ott van Kínában és ugyanazokat az eszközöket akarják beszerezni, valóságos harc folyik értük, tette hozzá. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér