Háborús állapotok egy madridi kórházban

külföld
2020 március 26., 17:04

Háborús állapotokat mutat be az Euronews felvétele, amit az egyik legnagyobb madridi kórházban készítettek. Több lélegeztőgépre kötött beteg is székekben, a folyósón fért már csak el, az ott dolgozó orvosok, nővérek nem győzik a munkát. A hírcsatornának egyik ott dolgozó orvos elmondta, hogy megdöbbent, mikor azt hallotta a kormányzati válságstábtól, hogy rendelkeznek a megfelelő eszközökkel. 

"A kollégáim ma reggel is arról panaszkodtak, hogy nincs elég,"

tette hozzá. Szerinte amikor "azt állítják, hogy 300 ezer teszt-készletünk van, nos ez igazán remek, hogy ennyi van, de ehhez professzionális szakemberek is kellenek, akik tudják, hogy kell használni. És ha ez nincs, akkor mire jó?" 

link Forrás

Az eszközbeszerzések nehézségeit a kormányzat részben elismerte. A spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója például arról számolt, hogy az elsőként megrendelt 9 ezer külföldi gyorstesztet vissza kellett küldeni, ugyanis kiderült, hogy nem megfelelőek. María Jesús Montero kormányszóvivő szerint pedig 

előfordult, hogy nem a leadott rendelés érkezett meg.

Minden ország ott van Kínában és ugyanazokat az eszközöket akarják beszerezni, valóságos harc folyik értük, tette hozzá.