Háborús állapotok egy madridi kórházban

Több 444 videó?
Szeretném

Háborús állapotokat mutat be az Euronews felvétele, amit az egyik legnagyobb madridi kórházban készítettek. Több lélegeztőgépre kötött beteg is székekben, a folyósón fért már csak el, az ott dolgozó orvosok, nővérek nem győzik a munkát. A hírcsatornának egyik ott dolgozó orvos elmondta, hogy megdöbbent, mikor azt hallotta a kormányzati válságstábtól, hogy rendelkeznek a megfelelő eszközökkel. 

"A kollégáim ma reggel is arról panaszkodtak, hogy nincs elég,"

tette hozzá. Szerinte amikor "azt állítják, hogy 300 ezer teszt-készletünk van, nos ez igazán remek, hogy ennyi van, de ehhez professzionális szakemberek is kellenek, akik tudják, hogy kell használni. És ha ez nincs, akkor mire jó?" 

Az eszközbeszerzések nehézségeit a kormányzat részben elismerte. A spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója például arról számolt, hogy az elsőként megrendelt 9 ezer külföldi gyorstesztet vissza kellett küldeni, ugyanis kiderült, hogy nem megfelelőek. María Jesús Montero kormányszóvivő szerint pedig 

előfordult, hogy nem a leadott rendelés érkezett meg.

Minden ország ott van Kínában és ugyanazokat az eszközöket akarják beszerezni, valóságos harc folyik értük, tette hozzá.