Karácsony: Ma a főpolgármester pont annyira informált a járványhelyzetről, mint bármely budapesti polgár

"Nem könnyíti meg a budapesti védekezést, hogy híján vagyunk az információknak. (..) A főpolgármester ma pont annyira informált hivatalos csatornákon a járványhelyzetről, mint bármely sokat olvasó budapesti polgár " mondta Karácsony Gergely a 24.hu-nak adott interjúban. Még a koronavírus-járvány terjedéséről sem kapnak adatokat, pedig folyamatosan kérdéseket küldenek a kormánynak, az operatív törzsnek és a kormányhivatalnak is .

"Nem állítom, hogy a szerintem joggal elvárható informáltsági szinttel rendelkezne a Főpolgármesteri Hivatal. Az információáramlás egyoldalú: mi kérdezünk, de válaszokat ritkán kapunk,"

jelentette ki. A főpolgármester hozzátette: azon gondolkozott, hogy beül a sajtótájékoztatókra, ahol legalább tud kérdezni. "Amikor már nagyon szükségem van információra, akkor felhívom Gulyás miniszter urat, aki mindig visszahív," mondta.

"Megértem, hogy mindenkinek ezer dolga van, és nincs kapacitás az én hivatalos leveleimre gyorsan válaszolni, belegondolni sem merek a másik lehetőségbe, hogy tudniillik nincsenek válaszok. Csak egyet tudok mondani: a fővárosi önkormányzat egy emberként oda akar állni a kormány mellé a budapesti védekezés ügyében,"

jelentette ki.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér