Koronavírus-számok Magyarországon 03.01.
Elhunytak + 84 Σ 15 058
Kórházban + 197 Σ 5 679
Fertőzöttek + 4 326 Σ 432 925
Tesztek + 20 230 Σ 3 680 572
Oltottak + 7 565 Σ 685 247

Koronavírusos lett Ferenc pápa egyik közeli munkatársa

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Koronavírussal fertőződött a szentszéki államtitkárság egyik magas beosztású egyházi munkatársa, aki évek óta Ferenc pápa közvetlen közelében él a a vatikáni Szent Márta-házban. Emiatt az egész házat fertőtlenítették, és tovább szigorították a Vatikánváros területén életben lévő járványügyi óvintézkedéseket - jelentette az olasz sajtó.

A Corriere della Sera úgy tudja, a beteg férfinek nem súlyos az állapota, a Vatikántól nem messze lévő Gemelli-Columbus kórházban ápolják, az olasz főváros második számú járványkórházában. Sajtóinformációk szerint ő az ötödik vatikáni beteg, köztük van a Vatikáni Múzeum két világi dolgozója is.

Az Il Messaggero úgy tudja, a pápai állam területén regisztrált újabb beteg miatt felmerült az Olaszországban már érvényes kijárási korlátozás bevezetése a Vatikánváros területén is. 

A Szent Márta-házat fertőtlenítésén kívül azt tanácsolták Ferenc pápának, hogy a járvány miatt költözzön át a jobban elszigetelt apostoli palotákba, a pápai lakosztályba, ezt azonban a pápa elutasította. Megbeszéléseit és találkozóit viszont korlátozták. (MTI)