Népszava: Koronavírusos lett a járványügy egyik munkatársa

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Népszava információi szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyik vezetője is igazolt koronavírus-fertőzött lett. A lap értesüléseit az intézmény sajtóosztálya nem cáfolta.

Úgy tudják, az érintett egyik közvetlen munkatársát szerdán haza is küldték a hivatalból. Viszont a lap szerint a többi munkatársát nem is tájékoztatták az esetről. Azt, aki valahogy mégis tudomást szerzett róla, arra kérték, ne beszéljen róla.

A Népszava megkeresésére az NNK sajtóosztálya nem cáfolta az információt, de kérdéseikre érdemben nem válaszoltak. Azt írták, 

„sajnos az NNK-ban is van olyan dolgozó, aki laboratóriumi vizsgálattal igazolt Covid-19 pozitív. A járványügyi vizsgálatot a népegészségügyi szakemberek lefolytatták és a szükséges járványügyi intézkedéseket megtették.”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót