Koronavírus-számok Magyarországon 03.07.
Elhunytak + 108 Σ 15 873
Kórházban + 202 Σ 7 445
Fertőzöttek + 6 201 Σ 466 017
Tesztek + 33 771 Σ 3 850 623
Oltottak + 31 904 Σ 981 401

Spanyolországban tegnap többen haltak meg koronavírusban, mint Olaszországban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

738 újabb halálos áldozatot szedett a koronavírus szerdán Spanyolországban - írja a Reuters. Ez azt jelenti, hogy az új áldozatok száma gyorsabban növekedett, mint Olaszországban, ott ugyanis tegnap százzal kevesebb, 638 ember halt bele a fertőzésbe.

A halálos áldozatok összesített száma azonban még mindig jóval alacsonyabb Spanyolországban. Friss, csütörtök reggeli adatok szerint összesen 3674 halálos áldozatot tartanak számon, miközben Olaszországban 7503-at.

Olaszország után most már Spanyolországban is több áldozatot szedett a koronavírus, mint a járvány kiinduló országának számító Kínában.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója szerdai madridi sajtótájékoztatóján viszont modellszámításokra hivatkozva azt valószínűsítette, hogy a járvány az országban most, ezekben a napokban tetőzik - adta hírül az MTI.

Közben a fővárosban, Madridban elkezdődött a létfontosságú ágazatokban dolgozók koronavírus-tesztelése. A rendőrség, a mentőszolgáltat, a tűzoltóság és a háziorvosi szolgálat munkatársainak vizsgálatát végzik el, hogy időben kiszűrjék az esetleges fertőzéseket.

A madridi tartományban, ahol eddig a legtöbb fertőzöttet regisztrálták, a helyi kormány javasolta, hogy a járvány elmúltával egy emlékművet állítsanak az áldozatok emlékére és az egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére.