Videót csinált egy brit férfi arról, hogy mit tesz vele a koronavírus

külföld
2020 március 26., 08:39

Nehezen beszél és levegő után kapkod egy magáról készített videón egy 51 éves brit férfi, Andy Hardwick. Koronavírusa van. A videót és a férfi sztoriját a Guardian tette közzé.

„Ez tényleg fáj” - mondja a videón Hardwick, aki saját bevallása szerint hetente legalább háromszor jár edzőterembe, és egyetlen betegsége ritkán kijövő asztmája. Mégis teljesen leverte a lábáról a COVID-19. A videó elkészítésére családja és barátai sarkallták, hogy mások is lássák, hogy ez a betegség nem viccel.

„Fáj a gerincem, a hátam, a nyakam. Nincs kedved beszélni, nem kapsz levegőt, ha megmozdulsz, és nem akarod felemelni a fejed a párnáról” - magyarázza a férfi a videón, amit azóta több tízezren megosztottak Facebookon.

„Hullámokban jön, néha érzel egy kis megkönnyebbülést, aztán megy tovább... Tényleg fáj, ilyet még soha nem éreztem ezelőtt, az ellenségemnek sem kívánnám” - mondja Hardwick.

link Forrás

A férfi felesége, Nicola azt mondta, a férjét egy csomó barátjuk se ismerte fel a felvételen. „Mintha az összes ereje elhagyta volna” - mondta a nő a Guardiannek.

Hardwick az essexi Wickfordban él feleségével és két gyerekével. A betegsége pénteken kezdődött egy nagyon erős szárazköhögéssel. „Úgy általában nagyon szarul érzed magad, aztán érzed, ahogy összeszűkül a tüdőd” - mondta a lapnak. Eleinte nem volt láza, úgyhogy csak ágyban maradt, és várta, hogy elmúljanak a tünetei. Néhány órával később felébredt, ekkor már láza is volt, és nem kapott rendesen levegőt. „Izzadtam, verejtékeztem, de közben nagyon fáztam - nem tudtam felmelegedni és borzasztó szomjas voltam” - mondja Hardwick.

Hívták a mentőket, egy orvos telefonon azt mondta, a tünetei alapján COVID-19-e van, és hogy ha rosszabbodnak a tünetei, és kórházi kezelésre lenne szüksége, újra telefonáljon.

Bár a paracetamol levitte a lázát, az asztmaspray-je nem sokat segített a légzési nehézségein.

„Ha rád jön a köhögés, az nagyon fájdalmas, és ha röhögnöd kéne, ne csináld, mert nagyon fáj”.

A családja szerint valószínűleg Londonban kapta el, ahol a karbantartók főnökeként dolgozik. Március 18. óta otthonról dolgozott.

Szerda reggel a felesége arról számolt be, férje állapota javult, könnyebben lélegzik. Örül, hogy a videó így elterjedt. „Azt hiszed, legyőzhetetlen vagy. Azt gondolod: ó, ha e is kapom, minden oké lesz, jó bőrben vagyok”. De ezt a vírust nem érdekli, hogy öreg vagy vagy fiatal, jó állapotban vagy vagy sem”.