A nyolcadik kerületben nyolc koronavírusos beteg van

Nyolc biztosan megfertőzött ember van Józsefvárosban, tudatta Pikó András, a VIII. kerület polgármestere. 

Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal körzeti rendészei pénteken körbejártak minden olyan házat, amely hatósági karantén alatt van. Ez Józsefvárosban 69 személyt jelent, az egész országban pedig 4700 olyan személy van, akik hatósági házi karanténba kerültek.

A 69 személyből 8 igazoltan koronavírus által megfertőzött beteg, 44-en koronavírusos betegekkel korábban kapcsolatba került személyek, 17-en pedig külföldi tartózkodásról hazatért állampolgárok.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.