A nyolcadik kerületben nyolc koronavírusos beteg van

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nyolc biztosan megfertőzött ember van Józsefvárosban, tudatta Pikó András, a VIII. kerület polgármestere. 

Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal körzeti rendészei pénteken körbejártak minden olyan házat, amely hatósági karantén alatt van. Ez Józsefvárosban 69 személyt jelent, az egész országban pedig 4700 olyan személy van, akik hatósági házi karanténba kerültek.

A 69 személyből 8 igazoltan koronavírus által megfertőzött beteg, 44-en koronavírusos betegekkel korábban kapcsolatba került személyek, 17-en pedig külföldi tartózkodásról hazatért állampolgárok.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!