Ausztria húsvétra 10 százalék alá akarja vinni a fertőzöttek számának növekedését

külföld
2020 március 27., 15:08

„Húsvétig egyszámjegyűre kell csökkenteni a koronavírusos esetek számának százalékos növekedését, a járvány kitörésének kezdetén ugyanis naponta harminc százalékkal nőtt a betegek száma” - jelentette ki Rudolf Anschober, osztrák egészségügyi miniszter pénteken egy bécsi sajtótájékoztatón.

Úgy tűnik, hogy eddig jól haladnak, ugyanis a fertőzés terjedését sikerült levinniük 20 százalék alá. Az országban 24 óra leforgása alatt 6398-ról 7040-re emelkedett a betegek száma, a halottak száma 49-ről 58-ra, a gyógyultaké pedig 112-ről 225-re nőtt. Anschober kifejtette, hogy a jelenlegi számok megfelelnek a korábbi előrejelzéseknek, vagyis a vírus terjedésének mértéke húsz százalék alá csökkent.

A miniszter szerint a betegek száma Ausztriában várhatóan április közepe és május közepe között tetőzik majd.

Ugyanakkor azt is kijelentte, hogy minél később éri el a betegek száma a csúcsot, annál alacsonyabb lesz ez a szám. Ez pedig egyben azt is jelentené, hogy az óvintézkedések sikeresek voltak.Anschober azt is bejelentette, hogy néhány hét múlva ápolónő-hiány alakulhat ki az ausztriai kórházakban, ha a külföldi vendégmunkások továbbra sem tudnak eljutni munkahelyükre. Éppen ezért egy megoldási javaslatot dolgoznak ki, megvizsgálják, kik tudnak "beugrani" a megüresedett helyekre. (MTI)