Az üres Szent Péter téren imádkozott a pápa a járvány megállításáért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az általában zsúfolásig megtelt római Szent Péter téren most egy lélek sem jelenhetett meg a koronavírus, de legfőképp a kijárási és gyülekezési tilalom miatt. Ferenc pápa ezért magányosan, a hagyományoktól eltérően nem a Szent Péter-bazilika erkélyén, hanem az üres téren kért áldást. 

Fotó: YARA NARDI/AFP

A felvidek.ma szerint ez nem csak a tér üressége miatt volt rendkívüli, hanem mert a pápa nem egyházi ünnepség alkalmából imádkozott, hanem a koronavírus megállításáért mondott Urbi et Orbi áldást. Ferenc pápa egy hatalmas Krisztus-feszület mellett imádkozott, amit 1522-ben Róma utcáin, a pestisjárvány idején körmenetben hordoztak végig. 

Olaszországra igencsak kell az áldás, csak pénteken 969-en vesztették életüket a koronavírus miatt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér