Csillapodott a gyógyszervásárlási láz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az elmúlt pár hét óriási fogyasztásbővülése után csillapodott a gyógyszervásárlási láz, mondta az M1-nek Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója.

Mint mondta, az elmúlt hetekben nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában is felvásárlási láz volt.

Szentiványi beszélt a hidroxi-korokin-szulfát hatóanyagra elrendelt kiviteli tilalomról is. A döntést azzal indokolta, hogy amíg Magyarországon nem sikerül kellő mennyiséget felhalmozni belőle, addig nem engedik a kivitelt. Ezt a hatóanyagot 1955-ben helyezték forgalomba, de Magyarországon amúgy még nincs törzskönyvezve. Ennek ellenére több cég is gyártja az országban.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!