Meggyógyult egy 95 éves svájci nő a koronavírusból

külföld
2020 március 27., 18:52

Egy hétig feküdt benn egy 95 éves nő egy svájci intenzív osztályon koronavírus miatt, még a mesterséges lélegeztetést is visszautasította, de túlélte. 

Gertrude Fattont egy elkülönítőben kezelték, de volt egy pont, amikor elutasította, hogy intubálással könnyítsék meg a légzését. Egy hétig csak antibiotikumokkal és a klorokin maláriaellenes szerrel kezelték.  

„Az én koromban ne intubáljanak engem. Leéltem az életemet, engedjenek el békésen” - idézte fel.

A belevaló nagyi, akinek 10 unokája és 11 dédunokája van, még a haláltól sem rettent vissza.

„Nem féltem a haláltól. Az én koromban, 95 évesen  már nem fél az ember, ideje elmenni. De nem gondoltam arra, hogy meg fogok halni, egyáltalán nem. Nem féltem”- mondta.

A lánya viszont nagyon aggódott, amikor az orvosok közölték vele, hogy csökken az oxigénszint a vérében. Az orvosok másnap azt ígérték neki, hogy mindent megpróbálnak, a harmadik napra pedig meg is emelkedett a vér oxigénszintje a gyógyszerek hatására.

A már csak járókerettel közlekedő Fatton, aki már otthonában a macskájával pihen, még annyival kommentálta az eseményeket, hogy:

 „Remélem, visszatér az erőm, hogy egy kicsit tovább élhessek. Vannak unokáim, dédunokáim, szeretném látni és hallani őket. Az interneten társalgunk az iPad-emen.”

(MTI)