Várjuk a vírus, járvány és karantén témájú gyerekrajzokat

gyerekek
2020 március 27., 14:01

Nem vagyok szülő, nem is élek egy háztartásban gyerekekkel, sőt, még rokonságomban vagy baráti körömben sem kerülök kapcsolatba velük, így fogalmam sincs róla, hogyan élik meg a kisebbek, hogy a koronavírus-járvány az ő életüket is fenekestül felforgatta.

Nem várt helyről jött az ötlet, hogy tudhatnék - és mutathatnék - meg többet erről. Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos, aki mindig előszeretettel látja el életmódtanácsokkal a tájékoztatókat követő embereket, most azt tanácsolta a szülőknek: nyugodtan próbálják rajzolással elmondatni gyerekeikkel a járványhoz kapcsolódó érzéseiket.

photo_camera Egy koronavírust ábrázoló gyerekrajz Olaszországból Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

Valószínűleg ilyen rajzokból már a bátorítása nélkül is készült jópár, és fityegnek most a hűtőszekrényen vagy a családi faliújságon.

Küldjenek egy fényképet róluk a megirom@444.hu e-mail címre, hogy mi is megnézhessük, és aztán megmutathassuk őket! Külön örülünk egy rövid leírásnak arról, mit ábrázol a rajz, pláne, ha az alkotók saját szavait tolmácsolja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.