Beer Miklós: Kaptunk egy esélyt, hogy egy kicsit jobb emberek legyünk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Lehet, hogy egy kicsit pozitívan nézem a világot, de itt ahol élek, nagyon szép gesztusokat tapasztalok," mondta a nyugalmazott váci püspök az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Beer Miklós hozzátette: 

"kaptunk egy esélyt, hogy egy kicsit jobb emberek legyünk."

Arra a kérdésre, hogy a nagy egyházak még nem aktivizálták magukat a járványhelyzetben, úgy válaszolt, hogy büszke püspöktársaira, mert "zokszó nélkül tudomásul vették, hogy vigyázni kell idős társasainkra," és lemondtak a templomi szolgálatokról. 

"Becsuktuk a templomokat, de kinyíltak más kapuk,"

tette hozzá. Paptársai például felfedezték az onlineközvetítéseket. 

"Nagyon komoly a helyzet, minden józan embernek el kell gondolkoznia,"

mondta. Szerinte ideje számba venni, hogy lehet szelídebben, nyugodtabban, jobban egymásra figyelve élni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér