RTL Klub: Daganatos betegeket küldtek el a kórházakból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több nézője is arról számolt be az RTL Klub Híradójának, hogy nem látják el őket a kórházakban, pedig daganatos betegeket. Egy pécsi férfinak a műtétjét nem végezték el a járványhelyzetre hivatkozva, egy másik beteget pedig már a második kórházba küldtek tovább. Januárban diagnosztizált rákjára mostanáig semmilyen ellátást nem kapott. Miután megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot azt a választ kapta, hogy 

nem tagadhatják meg tőle az ellátást. 

Ennek a levélnek a birtokában kereste fel a második intézményt, ahonnan szintén elhajtották. Az RTL Klubnak az NNK közölte: az érintett betegek panaszt tehetnek a kórházak vezetőinél, vagy a betegjogi képviselőknél. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér