Szijjártó: Hosszú távú védekezésre kell berendezkedni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-nek. Szijjártó Péter szerint döntő fontosságú, hogy 

"Magyarország rendelkezzen elégséges számú, a védekezéshez szükséges eszközzel."

Közölte, hogy a hétvége során három repülőnyi védőeszköz érkezik Kínából:

  • szombaton 27 tonnányi védőfelszerelés landol, 
  • vasárnap pedig két gép összesen 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre. 

Szijjártó elmondta még, hogy "Magyarország kihasználja azt a lehetőséget, hogy az Európai Bizottság számos felesleges szabályt eltöröl, számos esetben könnyítéseket, egyszerűbb szabályokat határoz meg." Szerinte a nagyvállalatok bizalma és újabb beruházásai szükségesek ahhoz, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozások is hosszú távon növekedési pályára számíthassanak. Ezt azzal indokolta, hogy a nagyvállalatok magyarországi megjelenése és működése komoly keresletet jelent a kis- és közepes vállalkozások számára. Hozzátette: szinte minden magyar kis- és közepes vállalkozás már a nagy nemzetközi vállalatok beszállítói láncába tartozik, és ezeknek a láncoknak a jövője függ attól, hogy mennyi beruházás érkezik a jövőben Magyarországra. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér