Trump 100 ezer lélegeztőgépet ígér

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután a Johns Hopkins egyetem és kórház péntek délutáni adatai szerint már több 100 ezer az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma az Egyesült Államokban, Donald Trump hathatós fellépést ígért. A járvánnyal foglalkozó munkacsoport ülése után az amerikai elnök közölte, hogy 

  • felhatalmazást adott, hogy szükség esetén mozgósítsák a hadsereg tartalékosait, és orvosi személyzetét,
  • utasította a General Motorst 40 ezer lélegeztetőgép legyártására,
  • a Boeinget pedig arcpajzsok készítésére.

A következő száz napra százezer új lélegeztetőgépet ígért meg összesen. Trump beszámolt arról, hogy felhívta a vírussal diagnosztizált Boris Johnsont, és megkérdezte, hogy hogy van, mire Johnson csak annyit felelt, hogy 

"lélegeztetőgépekre van szükségünk".

(MTI/BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér