Az ország lakosságának egyötödét különösen veszélyezteti a koronavírus

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az ország lakosságának 19.3 százaléka az életkora alapján különösen veszélyezetetettnek számít a koronavírusjárvány szempontjából, írja az MTI a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva. A KSH "Koronavírus dosszié" címen új felületet hozott létre honlapján, mely a járványhoz, illetve annak gazdasági és társadalmi hatásaihoz kapcsolodó statisztikákat, elemzéseket közöl.

A KSH adatai szerint a bölcsődék bezárása 38600, az óvodáké 330500 gyermeket érint, míg a nappali közoktatásban 1,1 millióan tanultak. Nekik már két hete otthon kell maradniuk, ahogy a felsőoktatásban tanuló 285100 hallgatónak is.

A különösen veszélyeztetett, 65 éven felüli korcsoportba tartozók közül az egyedülállók aránya a KSH szerint Budapest egyes kerületeiben, az Alföldön és a Dél-Dunántúlon különösen magas, ezekre a területekre kiemelt figyelmet kell fordítani a járvány idején. Elemzésük szerint az idős gondozottak magas aránya miatt az egészségügyi-szociális terhelés erőteljes növekedése várható.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér