Egy falusi focicsapat visszaküldi az állami támogatást, hogy a kormány inkább az egészségügyre fordítsa a pénzt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei falu a megye III-as bajnokságban játszik, otthoni meccseiket a „penyigei döcögős” gúnynevű pályán. Tavaly 130 milliót nyertek korszerűsítésre, például talajcserére, labdavédő hálók felrakására. 

Csütörtökön azonban a polgármester és a klub elnöke közös levélben írták meg Orbán Viktornak, hogy visszaküldik a már átutalt pénzt. A polgármester az RTL Klubnak azt nyilatkozta, hogy bár nem ők döntik el, mi lesz a visszakapott milliók sorsa, de remélik, hogy a kormány egészségügyi eszközbeszerzésekre fordítja az összeget.

A klub elnöke arról beszélt, hogy már öltözőjük sincs, és a pályára is ráférne a felújítás, de majd megoldják, „most nem ez a lényeg”.

Juhász Gyula polgármester azt reméli, hogy követik a példájukat, és együtt leküzdjük a „láthatatlan ellenséget”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér