Nyolc koronavírusos esetet jelentettek a szentesi kórházból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rendkívüli közleményt adott ki Szentes város polgármestere a városban regisztrált koronavírusos esetekről. Tájékoztatása szerint vasárnap, március 29-én arról tájékoztatta őt a város kórházának főigazgatója, hogy újabb hét betegnél mutatták ki a tesztek a koronavírus jelenlétét, így összesen már nyolc fertőzöttet kezelnek.

Müller Cecília újságírói kérdésre arról tájékoztatott az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóján, hogy a nagymágocsi idősek otthonából szállítottak be más okból, egy esés okozta trauma miatt egy beteget, aki a kórházban belázasodott, ezért elvégezték rajta a tesztet, ami pozitívnak bizonyult.

A járványügyi vizsgálat során megvizsgálták az idősek otthona többi gondozottját - 286 ápolt van az intézményben - köztük még hét fertőzöttet találtak. Őket szállították a szentesi Bugyi István Kórházba. Müller szerint az idősek otthona dolgozói közül senki sem bizonyult fertőzöttnek.

Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója szerint a kórházában dolgozók minden szükséges védőfelszereléssel rendelkeznek, és betartanak minden előírást.

A nagymágocsi fertőzésekről a település polgármestere a Facebookon adott ki közleményt:

 

Szebellédi Endre polgármester közleményében kiemelte, hogy az idősek otthona dolgozói között a tesztek alapján nincs fertőzött, míg magában az otthonban már március 8. óta látogatási tilalom van. Mindezt a település lakóinak megnyugtatására közölte, kiemelve, hogy "a település lakókörnyezetében nincs diagnosztizált vírussal fertőzött személy, tehát Nagymágocs nem gócpont, nem fertőzött terület". "Mindenkit kérem a mértéktartásra, a fegyelmezettségre, és a higgadtságra" - írta Szebellédi.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!