Nyolc koronavírusos esetet jelentettek a szentesi kórházból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rendkívüli közleményt adott ki Szentes város polgármestere a városban regisztrált koronavírusos esetekről. Tájékoztatása szerint vasárnap, március 29-én arról tájékoztatta őt a város kórházának főigazgatója, hogy újabb hét betegnél mutatták ki a tesztek a koronavírus jelenlétét, így összesen már nyolc fertőzöttet kezelnek.

Müller Cecília újságírói kérdésre arról tájékoztatott az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóján, hogy a nagymágocsi idősek otthonából szállítottak be más okból, egy esés okozta trauma miatt egy beteget, aki a kórházban belázasodott, ezért elvégezték rajta a tesztet, ami pozitívnak bizonyult.

A járványügyi vizsgálat során megvizsgálták az idősek otthona többi gondozottját - 286 ápolt van az intézményben - köztük még hét fertőzöttet találtak. Őket szállították a szentesi Bugyi István Kórházba. Müller szerint az idősek otthona dolgozói közül senki sem bizonyult fertőzöttnek.

Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója szerint a kórházában dolgozók minden szükséges védőfelszereléssel rendelkeznek, és betartanak minden előírást.

A nagymágocsi fertőzésekről a település polgármestere a Facebookon adott ki közleményt:

 

Szebellédi Endre polgármester közleményében kiemelte, hogy az idősek otthona dolgozói között a tesztek alapján nincs fertőzött, míg magában az otthonban már március 8. óta látogatási tilalom van. Mindezt a település lakóinak megnyugtatására közölte, kiemelve, hogy "a település lakókörnyezetében nincs diagnosztizált vírussal fertőzött személy, tehát Nagymágocs nem gócpont, nem fertőzött terület". "Mindenkit kérem a mértéktartásra, a fegyelmezettségre, és a higgadtságra" - írta Szebellédi.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér