Két újabb halálos áldozata van Magyarországon a koronavírusnak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés" - írja a kormány hivatalos tájékoztató oldala, a koronavirus.gov.hu a legújabb adatokról beszámoló írásában. A legfrissebb jelentés szerint vasárnapra

  • 408-ra nőtt a hivatalosan is igazolt fertőzöttek száma;
  • két újabb halálos áldozata is van a járványnak.

A két halálos áldozatról csak annyit közöltek, hogy két idős, alapbetegségekkel küzdő beteg vesztette életét. Így már összesen 13 halálos áldozata van a járványnak. A tájékoztatás szerint ezidáig összesen 12148 tesztet végeztek. Ebből az adatból az, hogy összesen hány embert teszteltek, nem derül ki.

A tájékoztató oldalon újra felhívták mindenki figyelmét arra, hogy a tömeges fertőzés lelassításához az kéne, hogy aki csak teheti, maradjon otthon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér