A magyarországi kórházi betegeknek csak a 10-15 százaléka szorul lélegeztetésre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„A kórházban csak a súlyos, sokszor életveszélyes állapotban lévőket kell kezelni; közülük körülbelül 10-15 százalék szorul gépi lélegeztetésre” - mondta Szlávik János, Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfő reggel az M1-en, írja a 24.hu.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy megállapították, hogy a koronavírus a már teljesen gyógyult betegek szervezetében is kimutatható. Ezért a gyógyulás után is, további, kéthetes otthoni karanténra van szükség, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a gyógyult személy nem adja tovább a vírust.

Arról is beszélt, hogy vannak olyan gyógyszerek, amivel megelőzhető, hogy a betegség rosszabbodjon. Ilyenek a malária elleni készítmények, az antibiotikum és más vírus elleni szerek. Egyelőre úgy tűnik, hogy ezek segítségével sikerül megfékezni Magyarországon a súlyosabb szövődmények kialakulását, a betegek 30-40 százalékánál alkalmazzák is a módszert. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér