Kilencvenen kerültek karanténba egy érdi idősotthonban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 24.hu értesülései szerint 90 ember került karanténba egy érdi idősotthonban, mert az egyik bent lakó idős embernek pozitív lett a koronavírus tesztje.

Szent József Idősek Otthonában egy hete végezték el a pozitív tesztet. Most mindenki a saját szobájában van karantén alatt, mert nem lehet tudni, hogy a lappangási időszakban kiket fertőzhetett meg a beteg.

A lap birtokába jutott dokumentumokból kiderül, hogy a járási tiszti főorvos elrendelte, hogy április 6-ig egyetlen lakó sem hagyhatja el a szobáját. Az otthon dolgozóinak előírta, hogy kizárólag egyéni védőfelszerelésben végezhetnek munkát az intézményben.

A 24.hu megkereste az intézmény vezetőjét, Kövér Máriát is, aki annyit elmondott, hogy a lakók és a munkatársak tesztelése folyamatban van. Az otthonban történt intézkedésről Érd polgármestere Csőzik László is tud.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!