Kilencvenen kerültek karanténba egy érdi idősotthonban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 24.hu értesülései szerint 90 ember került karanténba egy érdi idősotthonban, mert az egyik bent lakó idős embernek pozitív lett a koronavírus tesztje.

Szent József Idősek Otthonában egy hete végezték el a pozitív tesztet. Most mindenki a saját szobájában van karantén alatt, mert nem lehet tudni, hogy a lappangási időszakban kiket fertőzhetett meg a beteg.

A lap birtokába jutott dokumentumokból kiderül, hogy a járási tiszti főorvos elrendelte, hogy április 6-ig egyetlen lakó sem hagyhatja el a szobáját. Az otthon dolgozóinak előírta, hogy kizárólag egyéni védőfelszerelésben végezhetnek munkát az intézményben.

A 24.hu megkereste az intézmény vezetőjét, Kövér Máriát is, aki annyit elmondott, hogy a lakók és a munkatársak tesztelése folyamatban van. Az otthonban történt intézkedésről Érd polgármestere Csőzik László is tud.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér