Újra itt a hideg, néhol akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többfelé is 8-10, van, ahol 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet mára 24 óra alatt. A következő napokban is igen nagy lesz a hőingás a nappalok és a fagyos hajnalok között. Kedden és szerdán néhol akár mínusz 10 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, és sokfelé napközben sem éri el a 10 fokot. A hétvégére melegszik majd ismét az idő.

Felkavarja a homokot a hideg fronttal érkező szél Nyírtass határában 2020. március 30-án. Hideg légtömeg érkezik Közép- és Kelet-Európa fölé.Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA
Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Ma csökkent a felhőzet, de a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén jelentéktelen eső, havas eső, illetve hó is előfordulhat. Éjszaka tovább csökken a felhőzet, hajnalra már a déli határ közelében is kiderül az ég, csapadék nem valószínű.

Kedden délelőtt országszerte felhőtlen égre van kilátás, majd a déli óráktól kezdve gomolyfelhők képződnek, amikből elsősorban az ország északi felében alakulhat ki zápor, hózápor, egy-egy helyen hózivatar is. Az északi, északkeleti szél hétfőn több helyen erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén térségében olykor viharos lesz, kedden már csak az Alföldön lehetnek időnként erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben mínusz 5, akár mínusz 10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 6 és 10 fok között alakul. (OMSZ/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.