Újra itt a hideg, néhol akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többfelé is 8-10, van, ahol 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet mára 24 óra alatt. A következő napokban is igen nagy lesz a hőingás a nappalok és a fagyos hajnalok között. Kedden és szerdán néhol akár mínusz 10 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, és sokfelé napközben sem éri el a 10 fokot. A hétvégére melegszik majd ismét az idő.

Felkavarja a homokot a hideg fronttal érkező szél Nyírtass határában 2020. március 30-án. Hideg légtömeg érkezik Közép- és Kelet-Európa fölé.Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA
Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Ma csökkent a felhőzet, de a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén jelentéktelen eső, havas eső, illetve hó is előfordulhat. Éjszaka tovább csökken a felhőzet, hajnalra már a déli határ közelében is kiderül az ég, csapadék nem valószínű.

Kedden délelőtt országszerte felhőtlen égre van kilátás, majd a déli óráktól kezdve gomolyfelhők képződnek, amikből elsősorban az ország északi felében alakulhat ki zápor, hózápor, egy-egy helyen hózivatar is. Az északi, északkeleti szél hétfőn több helyen erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén térségében olykor viharos lesz, kedden már csak az Alföldön lehetnek időnként erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben mínusz 5, akár mínusz 10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 6 és 10 fok között alakul. (OMSZ/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér