Fiatal programozók segítik a mentők munkáját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A koronavírus-járvány kezelését segítő informatikai fejlesztéseket ajánlott fel a Codecool programozóiskola az Országos Mentőszolgálatnak. Az OMSZ közleménye szerint a képzés szoftverfejlesztői és végzős programozó diákjai néhány nap alatt bevezethető, belső hálózaton futó, mobil és webes célalkalmazásokat fejlesztenek a mentőknek. Az első alkalmazást már múlt hét óta használják az ország összes mentőállomásán: az új applikációval követik a védőeszközök mennyiségének folyamatos alakulását.

Napokon belül elkészül a második app is, ami a 

mentőszolgálat 8000 munkatársának aktuális munkavégzési státuszát tudja valós időben kezelni. 

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint ezzel a programmal "lehetővé válik, hogy a mentőszolgálat vezetése nemcsak naponta frissülő, hanem percre pontos információk alapján hozhasson döntéseket a személyi állomány átcsoportosításáról."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!