Fiatal programozók segítik a mentők munkáját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus-járvány kezelését segítő informatikai fejlesztéseket ajánlott fel a Codecool programozóiskola az Országos Mentőszolgálatnak. Az OMSZ közleménye szerint a képzés szoftverfejlesztői és végzős programozó diákjai néhány nap alatt bevezethető, belső hálózaton futó, mobil és webes célalkalmazásokat fejlesztenek a mentőknek. Az első alkalmazást már múlt hét óta használják az ország összes mentőállomásán: az új applikációval követik a védőeszközök mennyiségének folyamatos alakulását.

Napokon belül elkészül a második app is, ami a 

mentőszolgálat 8000 munkatársának aktuális munkavégzési státuszát tudja valós időben kezelni. 

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint ezzel a programmal "lehetővé válik, hogy a mentőszolgálat vezetése nemcsak naponta frissülő, hanem percre pontos információk alapján hozhasson döntéseket a személyi állomány átcsoportosításáról."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér