Görögországban 383 embert helyeztek karanténba egy utasszállító hajó fedélzetén

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Karantén alá helyeztek a görögországi Pireusz kikötőjében több mint 380 embert egy utasszállító hajón, miután mintegy 20 utas szervezetében kimutatták az új típusú koronavírust – közölte a kikötői rendészet.

A görög tulajdonban lévő Eleftheriosz Venizelosz nevű hajó Törökországból tartott Spanyolországba, de az Ibériai-félszigeten kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt meg kellett szakítania az útját, és március 22-én kikötött Pireuszban. A fertőzés miatt egyelőre nem is hagyhatja el a kikötőt.

A görög parti őrség szerint a fedélzeten tartózkodó 383 utas közül 33-an görög állampolgárok, a többi utas állampolgárságát nem közölték.

Görögországban eddig 1212 fertőzöttről és 47 halálesetről tájékoztattak. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér