Görögországban 383 embert helyeztek karanténba egy utasszállító hajó fedélzetén

Karantén alá helyeztek a görögországi Pireusz kikötőjében több mint 380 embert egy utasszállító hajón, miután mintegy 20 utas szervezetében kimutatták az új típusú koronavírust – közölte a kikötői rendészet.

A görög tulajdonban lévő Eleftheriosz Venizelosz nevű hajó Törökországból tartott Spanyolországba, de az Ibériai-félszigeten kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt meg kellett szakítania az útját, és március 22-én kikötött Pireuszban. A fertőzés miatt egyelőre nem is hagyhatja el a kikötőt.

A görög parti őrség szerint a fedélzeten tartózkodó 383 utas közül 33-an görög állampolgárok, a többi utas állampolgárságát nem közölték.

Görögországban eddig 1212 fertőzöttről és 47 halálesetről tájékoztattak. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.