Meghalt egy 12 éves koronavírus-fertőzött Belgiumban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Elhunyt egy COVID-19-ben szenvedő 12 éves kislány Belgiumban," írja az Euronews. A belga hatóságok szerint ő a legfiatalabb áldozata a járványnak az országban, ahol az elmúlt 24 órában 98-an vesztették életüket. 

"Érzelmileg nagyon nehéz ez a pillanat, mert egy gyerekről van szó, és nagyon feldúlta az orvosi és a tudományos közösséget is,"

mondta Emmanuel André a belga nemzeti koronavírus krízisközpont szóvivője, aki a lányról a korán kívül semmilyen részletet nem közölt, így nem tudni, hogy szenvedett-e valamilyen krónikus betegségben. A szóvivő hozzátette:

"nagyon ritka az ilyen haláleset, de olyan, ami nagyon megriaszt minket."

A 11 és fél milliós országban eddig 705-en vesztették életüket a járvány során, és 12 705 fertőzöttet regisztráltak. A hatóságok szerint a következő napokban fog tetőzni, és a várhatóan megtelnek a belga kórházak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér