Ne zsémbeskedjenek, és viseljenek otthon is sminket, kéri a nőktől a maláj kormány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem csak Magyarországon lett állandó eleme a járvánnyal kapcsolatos kormányzati kommunikációnak az életmód-tanácsadás .

Malajziában most a műfaj egy egészen érdekes darabja bukkant fel: a maláj család- és nőügyi minisztérium arra kéri a járvány miatti otthon maradni kénytelen nőket, 

öltözzenek ki otthon is, és ne zsémbeskedjenek a férjeikkel az otthoni konfliktusok elkerülése érdekében.

- írja a Reuters. Az üzenet #NőkACOVID-19Ellen online kampány része, amit a minisztérium indított március 18-án. Az egyik online terjesztett poszteren például egy férfi egy kanapén ülve arra kéri a nőket, hogy vegyenek vissza a szarkazmusból, ha segítségre van szükségük a házimunkában.

A család- és nőügyi minisztérium azt is ajánlja a nőknek, hogy sminkeljék magukat otthon is úgy, mintha munkába mennének.

„Ez az üzenet iszonyú lealacsonyító nőknek és férfiaknak egyaránt, megerősíti a nemek közötti egyenlőtlenség és a patriarchátus rendjét” - mondta a minisztériumi kampányról Nisha Sabanayagam, egy malajziai nőjogi szervezet, az All Women’s Action Society munkatársa.

A Reuters cikke hozzáteszi, Malajzia 153 országból a 104. a Világbank globális nemek közötti szakadék indexén, a nők alacsony részvétele miatt a politikai és gazdasági életben

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!