A német rendőrség feloszlatott egy nyolcfős szülinapi bulit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kedd este a német rendőrség Bitburgban feloszlatott egy szülinapi bulit, amin nyolcan vettek rész. Az ünneplők ezzel ugyanis megszegték a társas érintkezésre vonatkozó korlátozásokat. Amikor a rendőrök beléptek a házigazdák először nem akartak együttműködni. A két házigazda ellen büntetőeljárást indítanak.

Németországban a koronavírus terjedése miatt szigorúan korlátozták a társas érintkezés lehetőségeit. Nyilvános helyet a külön háztartásban élők kettőnél többen nem találkozhatnak nyilvános helyen. Az utcán tartani kell másfél méteres távolságot. Valamint mindenféle ünnepséget betiltottak, tartsák azt nyilvános helyen vagy magánlakásokban. 

A Robert Koch Institute szerda reggeli adatai szerint Németországban 67366 bizonyított koronavírusos esetről tudnak, és eddig 732-en haltak meg a betegség miatt. (Süddeutsche Zeitung)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér