Egy hónap alatt 23 százalékkkal esett vissza az ingatlanpiac

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Márciusban 11 100 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez 23 százalékos visszaesés tavaly márciushoz képest, amikor 14 373 adásvétel történt és 15 százalékos csökkenés az előző hónaphoz viszonyítva a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint” - közölte az ingatlanközvetítői csoport szerdán az MTI-vel.  

Az adatok szerint a koronavírus által okozott társadalmi és gazdasági változások jelentősen kihatottak az ingatlanpiaci tranzakciókra; lakáseladásokra, vásárlásokra. 

A visszaesés meglátszik már az első negyedéves statisztikákon is: míg az idén az első negyedévben 34 134 adásvétel, 2019. hasonló idoszakában 38 646 adásvétel történt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér