Egy hónap alatt 23 százalékkkal esett vissza az ingatlanpiac

„Márciusban 11 100 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez 23 százalékos visszaesés tavaly márciushoz képest, amikor 14 373 adásvétel történt és 15 százalékos csökkenés az előző hónaphoz viszonyítva a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint” - közölte az ingatlanközvetítői csoport szerdán az MTI-vel.  

Az adatok szerint a koronavírus által okozott társadalmi és gazdasági változások jelentősen kihatottak az ingatlanpiaci tranzakciókra; lakáseladásokra, vásárlásokra. 

A visszaesés meglátszik már az első negyedéves statisztikákon is: míg az idén az első negyedévben 34 134 adásvétel, 2019. hasonló idoszakában 38 646 adásvétel történt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.