Győrben a jegyző és a polgármester mellett az egyik alpolgármester is elkapta a koronavírust

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gyorsan söpör végig a koronavírus egy munkahelyen. 

Vasárnap jelentette be Győr polgármestere, Dézsi Csaba András, hogy a város jegyzőjének, Lipovits Szilárdnak pozitív lett a koronavírus-tesztje. A jegyző a múlt hét elején lázasodott be, a betegséget felső légúti hurut kísérte. Magánklinikán elvégeztetett egy tesztet, ami pozitív lett. Gyorsan elmúltak a panaszai, vasárnap már tüntetmentes volt, otthon gyógyult. 

A város polgármestere ugyan tünetmentes volt, de a biztonság kedvéért ő is elvégeztette magán a tesztet. Ezt azzal is indokolta, hogy április elsején a civil szakmájához is visszatért volna, Dézsi ugyanis a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológus-főorvosa. (A kettős állást éppen a Dézsi miatt hozott törvény teszi lehetővé.) Dézsi azt mondta, hogy orvosként nem dolgozott mostanáig, de polgármesterként bejárt egyeztetni a kórház vezetésével. 

A polgármester szintén magánklinikán elvégzett első, csütörtöki vizsgálata nem mutatta ki a vírust a szervezetében, a keddi második teszt viszont pozitív lett. Miután erről értesítették szerdán este, közleményben be is jelentette a hírt Dézsi. Otthonról fog dolgozni. 

Szintén szerda este Győr egyik alpolgármestere, Radnóti Ákos is bejelentette, hogy az ő tesztje is pozitív lett. Dézsihez hasonlóan ő is a biztonság kedvéért végeztette el a tesztet, szintén magánúton, mert tüntetmentes volt. Az alpolgármester is ottoni karanténba vonul.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó