Pozitív lett a győri polgármester koronavírus-tesztje

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, aki civil szakmáját tekintve a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológus-főorvosa, szerda este közleményben jelentette be, hogy megfertőzte a koronavírus. 

Dézsi Csaba András kardiológus főorvos, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz polgármesterjelöltje a január 26-i győri időközi választáson.Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A Fidesz támogatásával mandátumot nyert politikus kommunikációs munkatársán keresztül közleményt juttatott el a szerkesztőségekbe.

A polgármester ebben a levélben azt írja, hogy miután a város jegyzőjének - akinek a múlt hét elején lázzal és felső légúti huruttal kísért betegsége zajlott - koronavírus tesztje pozitív eredményt mutatott, március 27-én panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen, magán is elvégeztette a koronavírus RT PCR tesztet.

Ez a teszt negatív lett, de mivel ez csak akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, március 31-én ismételten elment egy kontroll vizsgálatra. 

„Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat” - írta Dézsi a közleményben. 

„Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok. A győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább. Kiváló munkatársak állnak mellettem, akik elkötelezettek Győrért és annak lakóiért, így a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg. Sőt, az eddigi munkatempót is tartjuk!” - áll még a levélben. 

A polgármester a közlemény végén arról tájékoztatott még, hogy a Polgármesteri Hivatal munkatársainak jelentős százaléka a héten már távmunkában dolgozik. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér