Győrben nem kell bérleti díjat fizetni a szociális bérlakások után a vészhelyzet végéig

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket a győri polgármester, a fideszes Dézsi Csaba András. Az önkormányzat közleménye szerint többek között arról született döntés, hogy elengedik az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások bérleti díját, 2020. április 1. - augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Emellett 50%-kal csökkentik az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díját 2020. április 1. - augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig. A rendelkezés alól kivételt képeznek az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, dohányboltok, sorsolásos játék, fogadások, távszerencsejáték és lottójáték értékesítésével foglalkozó üzletek, bankok, biztosítók, pénzügyi szolgáltatók. 

A városban ezen kívül az idegenforgalmi adó mértéke 2020. április 1. - augusztus 31. között, illetve a veszélyhelyzet megszűnéséig személyenként és vendégéjszakánként 0,- Ft.

Végül pedig 50%-kal csökkentik a bérleti díjakat a Herman Ottó utcai Vásárcsarnokban a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér