Hoppál Péter szerint egy átlagos ellenzéki azzal viccel április 1-én, hogy meghalt Orbán

Hoppál Péter akkori kultúráért felelős államtitkár 2014. június 19-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

„Így viccel az átlag magyar ellenzéki áprilisi tréfaként vírusvészben, bolondok napján: (Nem az Index írta, a cikket meghekkelték!)”

írta Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő a 2500 lájkolós, Panasziroda nevű Facebook-oldal április 1-i álhíréről készült képet megosztva.

Forrás: Panasziroda/Facebook

A kommentek között Brückner Gergely, az Index újságírója azt írta: „Tisztelt Hoppál Péter, a kommentekből ltszik, hogy a posztja gyűlöletet kelt az Index ellen, noha természetesen ilyen tartalom nem jelent meg a portálunkon. Ezt nagyon nem tartom tisztességesnek!”

Erre Hoppál azt válaszolta: „Tisztelt Uram! Láthatja, az első percekben reagáltunk a kommentek között valakinek, aki az Indexet támadta, ott azonnal jeleztük, hogy hamisítás! Azóta kollégáink minden kommentet töröltek, amelyek az Index felelősségét firtatták. Azt gondoljuk, Önöktől épp ideje lenne egy szót nekünk küldeni: »köszönjük«.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.