Hoppál Péter szerint egy átlagos ellenzéki azzal viccel április 1-én, hogy meghalt Orbán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Hoppál Péter akkori kultúráért felelős államtitkár 2014. június 19-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

„Így viccel az átlag magyar ellenzéki áprilisi tréfaként vírusvészben, bolondok napján: (Nem az Index írta, a cikket meghekkelték!)”

írta Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő a 2500 lájkolós, Panasziroda nevű Facebook-oldal április 1-i álhíréről készült képet megosztva.

Forrás: Panasziroda/Facebook

A kommentek között Brückner Gergely, az Index újságírója azt írta: „Tisztelt Hoppál Péter, a kommentekből ltszik, hogy a posztja gyűlöletet kelt az Index ellen, noha természetesen ilyen tartalom nem jelent meg a portálunkon. Ezt nagyon nem tartom tisztességesnek!”

Erre Hoppál azt válaszolta: „Tisztelt Uram! Láthatja, az első percekben reagáltunk a kommentek között valakinek, aki az Indexet támadta, ott azonnal jeleztük, hogy hamisítás! Azóta kollégáink minden kommentet töröltek, amelyek az Index felelősségét firtatták. Azt gondoljuk, Önöktől épp ideje lenne egy szót nekünk küldeni: »köszönjük«.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!