Hoppál Péter szerint egy átlagos ellenzéki azzal viccel április 1-én, hogy meghalt Orbán

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Hoppál Péter akkori kultúráért felelős államtitkár 2014. június 19-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

„Így viccel az átlag magyar ellenzéki áprilisi tréfaként vírusvészben, bolondok napján: (Nem az Index írta, a cikket meghekkelték!)”

írta Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő a 2500 lájkolós, Panasziroda nevű Facebook-oldal április 1-i álhíréről készült képet megosztva.

Forrás: Panasziroda/Facebook

A kommentek között Brückner Gergely, az Index újságírója azt írta: „Tisztelt Hoppál Péter, a kommentekből ltszik, hogy a posztja gyűlöletet kelt az Index ellen, noha természetesen ilyen tartalom nem jelent meg a portálunkon. Ezt nagyon nem tartom tisztességesnek!”

Erre Hoppál azt válaszolta: „Tisztelt Uram! Láthatja, az első percekben reagáltunk a kommentek között valakinek, aki az Indexet támadta, ott azonnal jeleztük, hogy hamisítás! Azóta kollégáink minden kommentet töröltek, amelyek az Index felelősségét firtatták. Azt gondoljuk, Önöktől épp ideje lenne egy szót nekünk küldeni: »köszönjük«.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér