Koronavírusos a paksi atomerőmű egy alkalmazottja

Egészségügy
2020 április 01., 18:26

Az atv.hu információi szerint pozitív lett a paksi atomerőmű egyik dolgozójának koronavírus-tesztje. Az üzemviteli területen dolgozó munkatárs már 12 napja otthoni karanténban van, és az erőmű kommunikációs vezetője az ATV-nek elmondta, hogy 15 további dolgozót teszteltek, az ő eredményeik mind negatívak lettek.

A lap beszámolója szerint az alkalmazottnál elsőnek 12 napja végeztek el tesztet, amely ugyan negatív lett, de ezután házi karanténba került. A második teszt eredményét hétfő este ismerték meg, ez már pozitív volt.

Kovács Antal, a paksi atomerőmű kommunikációs vezetője elmondta, hogy a járvány megjelenése óta az atomerőműben megszigorították a műszakváltás folyamatát: folyamatos fertőtlenítést végeznek, szétválasztották a munkatársakat, valamint áttértek a telefonos- és online értekezletekre.

Az ATV Híradója kereste a Honvédelmi Minisztériumot is, hogy a kirendelt honvédelmi egység tervez-e beavatkozni a veszélyhelyzet idején a paksi atomerőmű működésébe, de még nem kaptak választ.