Koronavírusos a paksi atomerőmű egy alkalmazottja

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Az atv.hu információi szerint pozitív lett a paksi atomerőmű egyik dolgozójának koronavírus-tesztje. Az üzemviteli területen dolgozó munkatárs már 12 napja otthoni karanténban van, és az erőmű kommunikációs vezetője az ATV-nek elmondta, hogy 15 további dolgozót teszteltek, az ő eredményeik mind negatívak lettek. 

A lap beszámolója szerint az alkalmazottnál elsőnek 12 napja végeztek el tesztet, amely ugyan negatív lett, de ezután házi karanténba került. A második teszt eredményét hétfő este ismerték meg, ez már pozitív volt. 

Kovács Antal, a paksi atomerőmű kommunikációs vezetője elmondta, hogy a járvány megjelenése óta az atomerőműben megszigorították a műszakváltás folyamatát: folyamatos fertőtlenítést végeznek, szétválasztották a munkatársakat, valamint áttértek a telefonos- és online értekezletekre.

Az ATV Híradója kereste a Honvédelmi Minisztériumot is, hogy a kirendelt honvédelmi egység tervez-e beavatkozni a veszélyhelyzet idején a paksi atomerőmű működésébe, de még nem kaptak választ.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!