Koronavírusos a paksi atomerőmű egy alkalmazottja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az atv.hu információi szerint pozitív lett a paksi atomerőmű egyik dolgozójának koronavírus-tesztje. Az üzemviteli területen dolgozó munkatárs már 12 napja otthoni karanténban van, és az erőmű kommunikációs vezetője az ATV-nek elmondta, hogy 15 további dolgozót teszteltek, az ő eredményeik mind negatívak lettek. 

A lap beszámolója szerint az alkalmazottnál elsőnek 12 napja végeztek el tesztet, amely ugyan negatív lett, de ezután házi karanténba került. A második teszt eredményét hétfő este ismerték meg, ez már pozitív volt. 

Kovács Antal, a paksi atomerőmű kommunikációs vezetője elmondta, hogy a járvány megjelenése óta az atomerőműben megszigorították a műszakváltás folyamatát: folyamatos fertőtlenítést végeznek, szétválasztották a munkatársakat, valamint áttértek a telefonos- és online értekezletekre.

Az ATV Híradója kereste a Honvédelmi Minisztériumot is, hogy a kirendelt honvédelmi egység tervez-e beavatkozni a veszélyhelyzet idején a paksi atomerőmű működésébe, de még nem kaptak választ.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér