Olaszországban most csökken az áldozatok száma, de a terjedés nem lassult tovább

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Olasz nővérek egy cremonai kórházban március 21-énFotó: PAOLO MIRANDA/AFP

727 áldozata volt az elmúlt 24 órában a koronavírusnak Olaszországban - közölte a Reuters hírügynöksége az olasz kormány által közölt hivatalos adatokra hivatkozva szerdán. Ez azt jelenti, hogy a járvány már 13 155 áldozatot szedett Olaszországban. 

Ami pozitívum, hogy március 26. óta ez a legalacsonyabb olasz halálozási statiszika a vírussal összefüggésben: múlt pénteken 919, szombaton 889, vasárnap 756, hétfőn 812, Kedden 837 ember halt meg. 

Ami viszont rossz hír, hogy eközben az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma nőtt az egy nappal korábbihoz képest: 4782-re 4053-ról. A múlt héten az esetszámokban fokozatos csökkenés volt megfigyelhető; ez most némileg megtorpant.

Ezzel 110 574 fertőzött van az országban, ami egyébként már alig több mint Spanyolországban.  

16 847-en gyógyultak fel a betegségből, és valamivel több mint 4000 ember szorul jelenleg intenzív osztályon történő ápolásra.  

Olaszországban szedte eddig legtöbb áldozatát a járvány. A világon koronavírus miatt elhunyt betegek mintegy 30 százalékát Olaszországban érte a halál. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó