Spanyolország: 100 ezer felett a fertőzöttek száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Kutyasétáltatás Madridban, koronavírus idején.Fotó: Juan Carlos Lucas/NurPhoto

Egyetlen nap sem regisztráltak még annyi halálos áldozatot a koronavírus-járvány miatt Spanyolországban, mint kedden. 864-en haltak meg az országban a fertőzés miatt 24 óra alatt, ezzel összesen 9053 áldozata van már a járványnak az országban. 

Ez azt jelenti, hogy Olaszország után most már Spanyolországban szedett legtöbb áldozatot a koronavírus, legalábbis a hivatalos adatok szerint. A fertőzöttek száma jelenleg 102 136. A jó hír, hogy az áldozatok számának növekedésével párhuzamosan a az egy nap regisztrált fertőzöttek, stagnálni látszik, sőt, az elmúlt napokan előfordult, hogy csökkent is. 

A kérdés most az egészségügyi szakértők szerint már nem az, hogy mikor éri el a spanyolországi járvány a tetőfokát, mert azt már vagy elérte, vagy hamarosan eléri; hanem hogy az ellátórendszert sikerült, sikerül-e felkészíteni úgy, hogy elbírja az extra terhelést a legnehezebb periódusban. 

Spanyolországot március 14-én zárták le, és az elmúlt két hétben csak rendkívüli esetben hagyhatták el a lakosok otthonaikat.   

A vírus behatolt már a kormányba is, megfertőzött három minisztert, és többek közt Pedro Sanchez miniszterelnök feleségét, és apósát is. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér