240 magyart hoznak haza Észak-Amerikából

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csütörtökön 240 magyart és huszonnyolc külföldit (tizenhét szlovákot, tíz szlovént, valamint egy horvátot) hoznak haza különgéppel Észak-Amerikából, közölte a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint a kiküldött gép négy amerikai és egy kanadai városból: New Yorkból, Chicagóból, Miamiból, Los Angelesből, továbbá Torontóból gyűjtötte össze a hazatérőket, akik a légitársaságok leállása miatt máshogy nem tudták volna teljesíteni ezt az utat. A miniszter szerint a koronavírus-járvány következtében több ezer magyar rekedt külföldön, közülük már több mint hatezret haza tudtak hozni. 

Ezt "Magyarország modern kori története legnagyobb hazatérési akciójának" nevezte Szijjártó.

Hozzátette: még mindig van világszerte mintegy kétezer olyan magyar ember, aki szeretne hazatérni, de egyelőre nem tud. Az ő hazaszállításukon dolgoznak, a lehetőségek azonban egyre szűkülnek. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér