500 eurós bónuszt kapnak a román egészségügyi dolgozók

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Havi akár 500 eurót is elérő extra juttatást kért román államfő a fertőzésveszélyes környezetben dolgozó egészségügyi alkalmazottak számára a kormánytól. Klaus Iohannis szerint a koronavírus-járvánnyal első vonalban harcoló, közvetlenül érintett egészségügyi alkalmazottak prémiumalapjára az európai uniós támogatásokból kellene pénzt elkülönítenie a román kormánynak.

Romániában csütörtök kora délutánra az előző napi 85-ről 94-re emelkedett a halálos áldozatok száma, ezidő alatt 278 új fertőzöttet regisztráltak, így számuk 2738-ra nőtt. 

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek több mint 13 százaléka egészségügyi alkalmazott az országban, emiatt sorra kerülnek karanténba kórházi részlegek.

Az MTI beszámolója szerint a stratégiai kommunikációs törzs szerda este arról jelentett, hogy 

már 357 romániai orvos, nővér, ápoló kapta el a fertőzést, csütörtökön pedig a bukaresti járvány kórház öt alkalmazottja produkált pozitív mintát.

A legsúlyosabb helyzet a kedd óta karanténba zárt északkelet-romániai Suceaván: a megyei kórház 200 dolgozója betegedett meg. Az intézmény vezetése lemondott, helyükre katonai parancsnokságot neveztek ki.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér