760-an haltak meg Olaszországban az elmúlt 24 órában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A keddi 837, és a szerdai 727 halál eset után, az elmúlt 24 órában 760-an vesztették életüket az új típusú koronavírus-járványban Olaszországban. Az új fertőzöttek száma a szerdai 2937-ről 2477-re csökkent, de magasabb a kedden mért 2107-nél. Az olasz polgári védelem vezetője csütörtök esti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 

a járványgörbe napok óta stabil adatokat mutat jelentős csökkenés nélkül.

Viszont minimálisra csökkent az intenzív osztályra utaltak száma, tette hozzá Angelo Borrelli. Az elmúlt napban mindössze 18 beteg szorult intenzív kezelésre.

Fotó: Massimo Paolone/AP

A gócpontnak számító Lombardia régióban az azonosított fertőzöttek száma ismét csökkenésnek indult: az utóbbi egy nap alatt 1292 új beteget regisztráltak az egy nappal korábbi 1565 után. A tartományban a halottak száma 7960-ra emelkedett, a diagnosztizált fertőzötteké több mint 46 ezerre. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér