A Kaposvári Egyetem vezetői a parlament honlapjáról tudták meg, hogy egyesíteni fogják őket a Szent István Egyetemmel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A jelen sajtóközleményben leírtakon kívül jelenleg semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre az integráció lebonyolítására vagy a jövőbeni működésre vonatkozóan" - írta az egyetem weboldalán közzétett közleményében a Kaposvári Egyetem vezetése. Márpedig az nem sok:

a közleményük alapján a parlament honlapján megjelent törvénytervezetből szereztek tudomást arról, hogy 2020. március 31-én már be is terjesztette a kormány azt a törvényjavaslatot, amely alapján egyetemüket egyesítik a Szent István Egyetemmel, illetve a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karával és az Eszterházy Egyetem gyöngyösi Károly Róbert campusával.

Mint írták, arról, hogy készül valami ilyesmi, a kormány március 11-i ülése után szóban tájékoztatták őket, de azon túl semmilyen tájékoztatást nem kaptak, így fogalmuk sincs róla, hogy mi lesz, pedig a törvény alapján a következő tanévben már új formában kéne megkezdeniük az oktatást.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér