Bártfai-Mager: A válság egyes állami társaságok jövőjét teljesen új alapokra helyezi majd

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Az állami vállalatok közül a közszolgáltató cégek vannak most a legnehezebb helyzetben, a válság pedig egyes társaságok jövőjét teljesen új alapokra helyezi majd," mondta a Figyelőnek adott interjújában a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter. Bártfai-Mager Andrea tájékoztatása szerint az állami társaságoktól folyamatosan érkeznek az adatok a bevételkiesés és többletköltségek mértékéről.

"Az első negyedévi számok alapján 1-1,5 hónap múlva lesz teljes képük arról, hogy mit okozott a válság,"

jelentette ki. A beszélgetés során téma volt a légi közlekedés szereplőinek nehéz helyzete, amit úgy kommentált, hogy "mentőövről, vagy légitársaság vásárlására vonatkozó tervről nincs tudomása." Hozzátette viszont, hogy 

"a járvány ráirányította a figyelmet arra, hogy egy előre nem látható sokkhelyzetben a nemzetek elsősorban magukra számíthatnak. Ezért az ellátásbiztonság érdekében fontos az ellátási láncok rövidítése. Megfontolandónak nevezte az ellátási lánc szempontjából kritikus, sérülékeny helyzetben lévő társaságok megvásárlását."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér