Gulyás benyújtotta a módosítót: nem kötik meg a polgármesterek kezét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ahogy korábban bejelentette, egyéni képviselői indítványként benyújtotta a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt a módosítójavaslatot, ami mégsem kötné meg a veszélyhelyzet idejére a polgármesterek kezét, írja a hvg.hu. Gulyás Gergely azután döntött így, hogy rengetegen tiltakoztak a Semjén Zsolt által jegyzett törvényjavaslathoz, 

ami többek között úgy változtatna a katasztrófavédelmi törvényen, hogy a veszélyhelyzetben gyakorlatilag elvette volna a polgármesterek önálló döntési lehetőségét. 

Gulyás több módosítót nem jegyez, így például

  • a nemváltoztatás betiltása, 
  • a Budapes-Belgrád vasút titkosítása továbbra is napirenden van. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér