Kovács Zoltán szerint "politikai boszorkányüldözés" zajlik Magyarország ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Koronavírus infó fejléccel posztolta csütörtöki videóját a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, de abban nem a járványról beszélt, hanem a magyar kormányt ért kritikákat kommentálta. Kovács Zoltán szerint 

"nemcsak kritizálják Magyarországot a koronavírus elleni törvény miatt, hanem politikai boszorkányüldözés és összehangolt sajtó lejárató kampány zajlik."

Szerinte meghökkentő, hogy "miközben Nyugat-Európáról és Dél-Európa néhány országáról egészen döbbenetes képek érkeznek a vírus pusztításának következményeiről," Magyarországot ismét sikerült "megtalálni". Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének csütörtöki megnyilvánulását 

politikai kettős mércének minősítette Kovács.

Szerinte ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök semmivel sem élvez több jogot és lehetőséget, mint a francia elnök békekörülmények között. Igaz, azt nem említette, hogy a két ország eltérő hatalmi berendezkedéssel bír.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér